728×90 – glava
728×90 – glava
TURISTIČNA DESTINACIJA HALOZE SE POSKUŠA PREBITI NA TURISTIČNI ZEMLJEVID SLOVENIJE

TURISTIČNA DESTINACIJA HALOZE SE POSKUŠA PREBITI NA TURISTIČNI ZEMLJEVID SLOVENIJE

Haloze se v zadnjem desetletju poskušajo prebiti na turistični zemljevid Slovenije ter domačim in tujim turistom pokazati, da je vredno obiskati tudi ta konec Slovenije, katerega atributi so predvsem v butičnem turizmu in ponujanju aktivnega turizma ter doživetij.

Ker se tamkajšnji prebivalci zavedajo, da je moč v povezovanju ponudnikov in nastanitvenih kapacitet, razvijajo skupno blagovno znamko, s katero želijo prodreti na širše trge. Turistična destinacija Haloze tako prepoznava skupne točke in zmogljivost občin, vodnikov, izobraževanje sommelierjev, drugi del aktivnosti pa se osredotoča na aktivno promocijo dejavnosti ponudnikov in spodbujanju njihovih zmogljivosti v skupno celoto. Cilj teh aktivnosti je vzpostavitev enotne blagovne znamke, ki bo preko promocije omogočala razvoj območja in nova delovna mesta ter spodbujanje razvoja samooskrbnih verig.

Kaj je glavno vodilo tega projekta, nam je povedala vodja projekta Haloze turistična destinacija Maja Avguštin:

Vstopno okno v ta predel severovzhodne Slovenije je zagotovo Ptujska gora, ki ima izjemen turistični potencial. Govori podpredsednik Turističnega društva Ptujska gora Miran Senčar:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X