728×90 – glava
728×90 – glava
FOLKLORNA SKUPINA IZ SV. ANE SE JE TUDI LETOS UVRSTILA V SAM VRH DRŽAVNEGA NIVOJA FOLKLORNIH USTVARJALCEV

FOLKLORNA SKUPINA IZ SV. ANE SE JE TUDI LETOS UVRSTILA V SAM VRH DRŽAVNEGA NIVOJA FOLKLORNIH USTVARJALCEV

Folklorna skupina KD Sv. Ana v zadnjih letih niza uspehe tudi na državni ravni in prenaša ljudsko izročilo Slovenskih goric med najboljše folklorne ustvarjalcev državi.

13. novembra so se tako anovski folkloristi tudi udeležili državne folklorne prireditve Folklorna prepletanja v Žalcu. Na prireditvi so se predstavili najboljši prijavljeni in izbrani poustvarjalci ljudskega glasbenega izročila in folklornih skupin, razglasili pa so tudi zmagovalca natečaja Plešem pesem – poezija na temo folklorne dejavnosti. Podelili so še Maroltove plakete in listine za leti 2019 in 2020.

Foklorna skupina se je na Sveti Ani uradno formirala leta 1998, v zadnjih letih pa z mladimi plesalci, polnimi ustvarjalnega elana, doživlja velik preboj. Veliko prelomnico je pomenilo tudi sodelovanje z etnologinjo Marijo Makarovič, ki je pomagala odkriti oblačilno kulturo Sv. Ane, rezultat tega sodelovanja so bili novi kostumi.

Kot pove predsednica KD Sv. Ana Suzana Rejak Breznik, se je folklorna skupina iz Sv. Ane z vsem tem, predvsem pa s pridnim delom, kar izstrelila na slovenski zemljevid folklore:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X