728×90 – glava
728×90 – glava
V PROJEKTU SLOVENIJA KVAČKA TUDI KVAČKARICE IZ SLOVENSKIH GORIC

V PROJEKTU SLOVENIJA KVAČKA TUDI KVAČKARICE IZ SLOVENSKIH GORIC

Jadranka Smiljić iz Slovenj Gradca se je lani vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov s prav posebnim podvigom – neprekinjenim 28 urnim kvačkanjem. Takrat je skvačkala grb Slovenj Gradca in takrat se ji je tudi utrnila zamisel, da bi lahko skvačkali vseh 212 grbov slovenskih občin. A za enega človeka je to prevelik zalogaj, zato je k sodelovanju povabila slovenske kvačkarice. Nastal je projekt Slovenija kvačka.

V enem mesecu se je pod projektom Slovenija kvačka tako zbralo 211 kvačkaric in 1 kvačkar. Podrobneje pa Jadranka Smiljić:

Za območje UE Lenart za Občino Benedikt grb kvačka Vanja Pelc, za Cerkvenjak Irena Gabrovec, za Lenart Suzana Perko, za Sv. Jurij v Slovenskih goricah Lilijana Dvoršak, za Sv. Trojico Andreja Brečko, o svojem grbu in kvačkanju pa je za našo radijsko postajo več povedala Bernarda Potočnik, ki je kvačkala grb za Občino Sveta Ana:

POSNETEK: POTOCNIK (17-NOV)

Ko bo projekt končan, bodo grbe predstavili v virtualnem 3D muzeju, dodali pa bodo še državni grb. Kot nam je povedala Jadranka Smiljić, projekt podpira tudi občina Lenart, ki se je ponudila, da v spomladanskih mesecih prihodnje leto pripravi razstavo teh grbov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X