728×90 – glava
728×90 – glava
V SV. JURIJU V SLOVENSKIH GORICAH POTRDILI PRORAČUN ZA PRIHODNJE LETO

V SV. JURIJU V SLOVENSKIH GORICAH POTRDILI PRORAČUN ZA PRIHODNJE LETO

Minuli teden je na redni seji zasedal tudi občinski svet v Jurovskem dolu. Podobno kot ostale slovenjegoriške občine, so tudi v Sv. Juriju pripravili prvo branje proračuna za leto 2022.

V 3,2 milijona evrov visokem proračunu velja omeniti nekaj večjih investicij in s tem seveda tudi izdatkov. Prihodnje leto se bo tudi v tej občini pričela izvajati investicija „Kolesarske povezave ne območju ORP Slovenske gorice“, za katero namenjajo dobrih 200 tisoč evrov. Načrtujejo rekonstrukcijo ceste Zg. Žerjavci-Gasteraj-Zg. Velka v vrednosti približno 200 tisoč evrov, za odsek Srednji Gasteraj-Farazin-Grader bodo odšteli 61 tisočakov, za dokončanje projekta Rekontrukcija cest 4. faza 40 tisoč in za sanacijo plazov 100 tisoč evrov.

Med večjimi investicijami, ki so načrtovane za prihodnje leto, je tudi ureditev komunalne infrastrukture za novo stanovanjsko naselje v centru Jurovskega Dola, t. i. območje JD-06, v višini 306 tisoč evrov.

Na 19. redni seji so svetniki potrdili dokumentacijo za projekt Zelene Slovenske gorice. Gre za skupen projekt, ki ga pelje Razvojna agencija, občina Sv. Jurij pa bo s projektom pridobila solarno klop, ki predstavlja osrednjo investicijo projekta in je smiselna nadgradnja izrabe obnovljivih naravnih virov in mehanizem za osveščanje prebivalstva, da bi še bolj posegali po solarni energiji.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X