728×90 – glava
728×90 – glava
PO OBNOVI RAZSTAVIŠČA V KULTURNEM DOMU IN STOPNIC PRI CERKVI ZDAJ NADALJEVANJE DEL NA TROJIŠKI PROMENADI

PO OBNOVI RAZSTAVIŠČA V KULTURNEM DOMU IN STOPNIC PRI CERKVI ZDAJ NADALJEVANJE DEL NA TROJIŠKI PROMENADI

V Sveti Trojici so v tem trenutku najbolj aktualni predvsem trije projekti: obnova baročnih stopnic pri cerkvi, ureditev razstavišča v avli kulturnega doma in gradnja Trojiške promenade.

BAROČNE STOPNICE K CERKVI

Novembra so zaključili 1. fazo obnove cerkvenih stopnic. Stopnice so bile sesedene in so negativno vplivale na statično stabilnost cerkve, poleg tega niso bile več varne niti za hojo. Kot so pojasnili na občini, je bil obseg del veliko večji, kot so sprva predvidevali.

FOTO: Občina Sv. Trojica

AVLA KULTURNEGA DOMA

Poleg tega projekta so v Trojici v preteklih mesecih dihali še z eno investicijo, in sicer so končana gradbeno-obnovitvena dela v kulturnem domu, kjer so na novo uredili razstavišče v avli. V okviru potrjenih finančnih sredstev so uspešno sanirali strop avle in na novo uredili sanitarije. Z dodatnimi deli so uredili še pročelje zgradbe, avla pa je dobila svojo osnovno podobo sodobnega razstavišča. Celoten projekt bo zaključen v naslednjem letu do kulturnega praznika, ko je načrtovana uradna otvoritev.

FOTO: Občina Sv. Trojica

TROJIŠKA PROMENADA

Dela na prej omenjenih projektih zdaj čakajo na nadaljevanje, medtem pa se nadaljuje ureditev Trojiške promenade, ki je bila na čakanju prav zaradi obnove stopnic pri cerkvi. V tem trenutku potekajo dela pri kapeli oziroma pri nekdanji kmetijski zadrugi. Tukaj je načrtovana poleg ureditve pločnika še obnova kapelice in vodnjaka na vrhu hriba ter križišča.

FOTO: FB David Klobasa

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X