728×90 – glava
728×90 – glava
KAKO BO ZAKON O DOLGOTRAJNI OSKRBI VPLIVAL NA SVZ HRASTOVEC?

KAKO BO ZAKON O DOLGOTRAJNI OSKRBI VPLIVAL NA SVZ HRASTOVEC?

Od julija je vodenje največjega socialno-varstvenega zavoda v državi SVZ Hrastovec v rokah Aleksandra Gungla – najprej kot v. d. direktorja, zdaj pa že v polnem mandatu direktorja.

Največji izziv zadnjega časa, ki ga v zavodu izpostavljajo, je zagotovo epidemija koronavirusa. Po prvem valu okužb, ko so del stanovalcev bili primorani preseliti v športno dvorano v Voličini, da so lahko v zavodu omogočili rdečo cono za tiste, ki so prebolevali okužbo s covid-19, pa so zdaj že dobro pripravljeni na vse izzive, ki jih prinašajo okužbe in jih sproti obvladujejo. Kot nam je povedal Gungl, se v tem trenutku število okužb že umirja, če ne bo kakšnega novega izbruha, predvidevajo, da bo rdeča cona do konca meseca že prazna.

Sicer pa so v Državnem zboru ta teden sprejeli zakon, ki bo pomembno vplival tudi na delovanje SVZ Hrastovec, predvsem pa ta zakon prinaša precej izzivov. DZ je namreč v četrtek s 44 glasovi za in 42 proti sprejel zakon o dolgotrajni oskrbi, s katerim se po približno 20 letih prizadevanj to področje sistemsko ureja. Zakon določa niz ukrepov, namenjenih polnoletnim, ki so trajno odvisni od pomoči drugega in potrebujejo pomoč pri osnovnih in podpornih vsakodnevnih opravilih.

Kaj natanko prinaša ta zakon in kako bo vplival na delovanje Socialno-varstvenega zavoda Hrastovec, nam je povedal direktor Aleksander Gungl:

Aleksander Gungl, direktor SVZ Hrastovec

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X