728×90 – glava
728×90 – glava
BOŽIČNI ZAJTRK ZA BREZDOMCE V MALEČNIKU

BOŽIČNI ZAJTRK ZA BREZDOMCE V MALEČNIKU

Deli

Župnija Sv. Petra pri Mariboru – Malečnik je v sredo, 29. decembra, na božični zajtrk v Glaserjev salon povabila brezdomce iz mariborskega zavetišča.

Župnijski upravitelj Sebastijan Valentan jih je sprejel v galeriji in jim predstavil bogato umetnostno-kulturno dediščino, skupaj so si pogledali razstavo »10 jaslic sveta«, nato pa sedli za skupno mizo v Glaserjevem salonu. Božični zajtrk za brezdomce je podprl Lions klub Maribor.

Papež Frančišek pravi, da ubogi niso ljudje, ki so za skupnost »zunanji«, ampak so bratje in sestre, s katerimi moramo deliti trpljenje, da bi omilili njihovo stisko in odrinjenost, da bi jim bilo povrnjeno izgubljeno dostojanstvo in zagotovljena potrebna družbena vključenost. V župniji Sv. Petra v Malečniku so ob tem še povedali, da Glaserjev salon z galerijo, ki so ga otvorili letos, odpirajo vsem. »Prav vsi, brez razlik, so pri nas dobrodošli, vsak človek nosi v sebi občutek za lepo, dobro, plemenito. Vsakdo rad pogleda lepo umetnino, pa ne glede na to, ali je bogat ali reven. Vesel sem, da smo gostili naše brezdomce in da so v objemu jaslic lahko podoživeli božič, ki je praznik upanja in vere v boljši jutri,« je še dodal Valentan.

FOTO: Župnija sv. Peter pri Mariboru – Malečnik

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X