728×90 – glava
728×90 – glava
KAJ BO S KUŽNIM ZNAMENJEM V GORNJI RADGONI, KO SE ZAČNE GRADNJA KROŽIŠČA?

KAJ BO S KUŽNIM ZNAMENJEM V GORNJI RADGONI, KO SE ZAČNE GRADNJA KROŽIŠČA?

Deli

Prihodnji teden bi se naj v Gornji Radgoni začela gradbena dela za ureditev novega krožišča v centru mesta med Partizansko cesto in Panonsko ulico.

Z izgradnjo krožišča se bo bistveno spremenil režim prometa skozi mesto, v sklopu izvedbe gradbenih del pa bodo uredili še vodovodno in kanalizacijsko omrežje, elektro omrežje in vse telekomunikacijske vode. Na novo bo urejena tudi javna razsvetljava, preplastili bodo asfaltirano parkirišče pred avtobusno postajo, iz krožišča pa bodo na novo uredili tudi dovoze k okoliškim stavbam. V sredini krožišča je predvidena postavitev dekorativne skulpture, ki so jo poimenovali »Gornja Radgona, mesto sejmov in penine. V času same izvedbe krožišča bo obvoz za vsa vozila potekal mimo Muzeja Špital po Maistrovem trgu in Panonski ulici, v eni izmed faz izvedbe pa tudi po Mladinski ulici in Cesti na stadion.

V prostor, kjer bo novo krožišče, je umeščeno tudi kužno znamenje, katerega so po prvotnem načrtu želeli premakniti, vendar so ugotovili, da to ne bo šlo. Podrobneje župan Stanislav Rojko:

Stanislav Rojko, župan Občine Gornja Radgona

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X