728×90 – glava
728×90 – glava
V LENARTU PRISTOPILI K PRIPRAVI STRATEGIJE RAZVOJA TURIZMA V OBČINI

V LENARTU PRISTOPILI K PRIPRAVI STRATEGIJE RAZVOJA TURIZMA V OBČINI

Občina Lenart je pristopila k pripravi Strategije razvoja turizma Občine za obdobje 2022–2025. Zeleni turizem je v Sloveniji pomemben pospeševalec razvoja, zaposlovanja, novih podjetniških priložnosti ter element višanja kakovosti okolja in življenja prebivalcev.

Tudi Lenart iz leta v leto postaja bolj prepoznan kot turistična destinacija, zato so potrebe po celostnem usmerjanju te panoge vedno bolj intenzivne. Strategijo vidijo kot temeljni programski dokument za razvoj področja turizma, zato želijo, da ta dokument ne bo zgolj strategija, ampak skupen dokument in skupna zgodba vseh, ki tukaj živijo. V ta namen so za občane tudi oblikovali posebno anketo, s pomočjo katere bodo oblikovali turistično prihodnost občine.

Sicer pa je občina že z manjšimi projekti pristopila k pospeševanju turizma, v ta namen bodo med drugim uredili cimpračo na Zavrhu. Prvotno so cimpračo zaščitili toliko, da so prenovili streho, v tem trenutku pa imajo že načrte za nadaljnjo obnovo, odobrene s strani Zavoda za spomeniško varstvo, Ministrstvo za kulturo pa bo projekt tudi finančno podprlo. Župan Janez Kramberger ob tem omenja še nekaj drugih projektov tega leta, s katerimi bodo spodbujali turizem in naredili Lenart z okolico zanimiv tudi za turiste:

Janez Kramberger, župan Občine Lenart

Anketa za občane je dostopna na naslednji povezavi:

https://www.visitlenart.si/index.php/sl/?fbclid=IwAR3DEq5gfkuKSUK_ij8VjcDrxfoyUrnbvkvN1X_a4W3mrlDT2WSObkdcgGk

Foto: FB Občina Lenart

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X