728×90 – glava
728×90 – glava
40 LET STOLPA IN 60 LET DRUŠTVA RUDOLF MAISTER – VOJANOV V ZAVRHU

40 LET STOLPA IN 60 LET DRUŠTVA RUDOLF MAISTER – VOJANOV V ZAVRHU

V letu 2021 je minilo natanko 40 let od postavitve kovinskega razglednega stolpa v Zavrhu, tamkajšnje Turistično društvo Rudolf Marister – Vojanov pa je decembra zaznamovalo 60 let ustanovitve.

V društvu so ves čas ohranjali spomin na generala, borca za severno mejo in pesnika Rudolfa Maistra. Stanko Kranvogel nam je povedal, kako je društvo nastalo:

Dokaz njihovega prizadevnega dela so tudi Maistrovi dnevi, ki jih prirejajo že 35 let. Skrbijo za kulturno življenje v kraju in sodelujejo pri vseh večjih dogodkih v Zavrhu. V zadnjem obdobju so se uresničile tudi njihove želje po ureditvi muzeja slovenskega domoljubja in vzpostavitvi gostinske ponudbe za vse pohodnike in turiste, ki radi prihajajo v Zavrh. V prihodnje načrtujejo tudi več dogodkov, ki bodo obujali in ohranjali kulturno dediščino.

Maistrova vila

Občina Lenart je v okolici vile lani uredila motorična igrala za najmlajše, v načrtu je še obnova cimprače, ki bo še nadgradila turistično ponudbo Zavrha. Prav vsak obiskovalec pa se gotovo rad povzpne tudi na stolp, ki je eden od simbolov Zavrha:

Stolp v Zavrhu
Motorična igrala ob Maistrovi vili
Zbornik Obrazi Zavrha
35 let Maistrovih prireditev 2021
Tradiconalni prvomajski pohod na Zavrh
Trgatev potomke Stare trte z Lenta

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X