728×90 – glava
728×90 – glava
PODPISANA JE POGODBA ZA GRADNJO KOLESARSKE POVEZAVE LENART-SV.ANA-TRATE

PODPISANA JE POGODBA ZA GRADNJO KOLESARSKE POVEZAVE LENART-SV.ANA-TRATE

Deli

V petek, 4. februarja, so na Sveti Ani podpisali pogodbo za gradnjo dveh sklopov kolesarske povezave na območju ORP Slovenske gorice na relaciji Lenart–Sveta Ana–Trate.

Gradnja se bo pričela predvidoma 1. aprila letos, rok za končanje gradnje pa je 30. maj prihodnje leto. Pogodbo so podpisali za izgradnjo prvih dveh odsekov kolesarskih povezav, predvidenih na tem območju. Prvi odsek je od križišča “pri Ajlecu” mimo Rožmanovega mlina za Zgornjo Ščavnico in Črnce. Dolžina te trase je dobre 3 kilometre, od tega skoraj v celoti kot kolesarska steza in pa okoli 150 m kolesarskega pasu. Drugi odsek pa je od križišča “pri Ajlecu”, po regionalni cesti do in skozi središče naselja Sv. Ana v Slovenskih goricah, kjer se naveže na že zgrajeno kolesarsko povezavo.

Dolžina novo vzpostavljene kolesarske povezave na tem odseku je 1,5 km, od tega okoli 500 m kolesarske steze, ostalo kolesarski pas. Kasneje bodo k temu dodali še slabih 400 metrov kolesarske povezave, ki jo bo izvedla Direkcija RS za infrastrukturo v okviru sanacije plazu. V petek so pogodbo podpisali za izgradnjo kolesarske povezave v dolžini 4,6 km. Govori župan Občine Sv. Ana Silvo Slaček:

Silvo Slaček, župan Občine Sv. Ana

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X