728×90 – glava
728×90 – glava
SVETA TROJICA: NA RAČUN IZGRADNJE KOLESARK IZBOLJŠANJE CESTNE INFRASTRUKTURE

SVETA TROJICA: NA RAČUN IZGRADNJE KOLESARK IZBOLJŠANJE CESTNE INFRASTRUKTURE

Tudi Sv. Trojica je del velikega projekta izgradnje kolesarskih povezav na območju ORP Slovenske gorice. Gre za izgradnjo več kot 80 kilometrov kolesarskih poti na območju Slovenskih goric.

Sveta Trojica se vključuje v sklop Lenart–Cerkvenjak–Trnovska vas. V tem sklopu se tako smiselno povezujejo občine Trnovska vas, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Cerkvenjak in Sveta Trojica z Lenartom kot upravnim in zaposlitvenim središčem. Vrednost investicij na celotnem sklopu je dobre 4 milijone.

Kot je povedal župan David Klobasa, se na račun kolesark izboljšuje infrastruktura na splošno za vse občane, ne samo za kolesarje:

David Klobasa, župan Občine Sv. Trojica v Slovenskih goricah

V Sv. Trojici se je gradnja kolesarskih poti začela ravno v teh dneh. Prva faza, ki poteka iz Lenarta, čez Zg. Porčič, Zg. Verjane in Osek do Cerkvenjaka bo zaključena do konca oktobra, s tem pa bodo omenjena naselja na novo opremljena tudi z javno razsvetljavo, urejenimi avtobusnimi postajami, opornimi zidovi in optiko, kjer ta še ni urejena. Kot je še povedal župan, je trasa prve faze dolga več kot 8 kilometrov, izvajalec del pa je Podjetje za gozdne gradnje in hortikulturo.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X