728×90 – glava
728×90 – glava
“NEKATERE MAME IN OČETJE PREVEČ PIJEJO … NISI SAM!”

“NEKATERE MAME IN OČETJE PREVEČ PIJEJO … NISI SAM!”

V okviru mednarodnega tedna otrok alkoholikov se je v Mariboru 13. februarja začela kampanja ozaveščanja o problemu alkoholizma v družinah, ki jo organizira Društvo za pomoč otrokom alkoholikov NACOA Slovenija.

Kampanja z naslovom Nekatere mame in očetje preveč pijejo … nisi sam! bo potekala do sobote, 19. februarja. S kampanjo želijo nagovoriti otroke alkoholikov in jim sporočiti, da si lahko poiščejo pomoč, ter tudi v širši javnosti spodbuditi javno obravnavo tega problema. Kampanjo je podprla tudi Mariborska knjižnica, ki v tem času v svojih prostorih omogoča informiranje svojih uporabnikov.

V Sloveniji alkoholizem prizadene vsako četrto družino. Odraščanje v takšni družini otroke zaznamuje za celo življenje, z ustrezno pomočjo pa je mogoče omiliti posledice trpljenja v družini. Društvo NACOA Slovenija je del mednarodne mreže nacionalnih organizacij za otroke alkoholikov, otroke pa spodbujajo, da se opolnomočijo, da lažje preživijo v okoliščinah, v katerih živijo. Govori predsednica Društva Nacoa Slovenija Sonja Gerič Bevec:

Sonja Gerič Bevec, predsednica društva NACOA Slovenija

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X