728×90 – glava
728×90 – glava
ČEBELARSKO DRUŠTVO SV. ANA SE POTEGUJE ZA POSTAVITEV UČNEGA ČEBELNJAKA

ČEBELARSKO DRUŠTVO SV. ANA SE POTEGUJE ZA POSTAVITEV UČNEGA ČEBELNJAKA

Deli

V sklopu družbeno odgovorne akcije Dan prihodnosti, ki smo ga v Sloveniji lanskega 14. decembra zaznamovali že šestič, so v Prvi Osebni zavarovalni skupaj s Čebelarsko zvezo Slovenije ustvarili projekt #PRVAčebela. S tem projektom spodbujajo razvoj slovenskega čebelarstva in postavljajo učne čebelnjake v šolah.

Tudi letos bodo štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na slovenskih osnovnih in srednjih šolah, postavili učne čebelnjake s panji in čebeljimi družinami.

Na javni razpis se je prijavilo in bilo tudi izbrano Čebelarsko društvo Sveta Ana. To se zdaj v drugem krogu poteguje za učni čebelnjak, in sicer preko spletnega glasovanja.

Čebelarsko društvo Sveta Ana prav letos zaznamuje 65 let delovanja v lokalnem okolju in prav tako neprekinjeno 38 let prenaša čebelarsko strast in znanje učencem na OŠ Sv. Ana. Čebelarska tradicija ima pomembno mesto v kraju, saj se ponašajo z lepo ohranjenim čebelnjakom z dunajskimi panji iz 19. stoletja na Grafonževi domačiji.

Glasujete lahko na tej povezavi: https://www.prva.si/druzbena-odgovornost/dan-prihodnosti/prvacebela-glasovanje/#drustva

Foto: Občina Sv. Ana

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X