728×90 – glava
728×90 – glava
VINOGRADNIKI IZ SLOVENSKIH GORIC S SRČNO GESTO STOPILI SKUPAJ

VINOGRADNIKI IZ SLOVENSKIH GORIC S SRČNO GESTO STOPILI SKUPAJ

Deli

Iz Slovenskih goric ob pričetku del v vinogradu prihaja srčna zgodba, zgodba solidarnosti, ki dokazuje, da je v slogi moč.

Prva rez vinske trte je eno izmed pomembnejših opravil v vinogradu. Če je opravljena tako, kot je treba, je to začetek uspešne nege novega vinskega letnika. Včasih se zgodi, da gospodar zaradi bolezni tega ne more opraviti, kar pa lahko prinese številne nevšečnosti.

Tako je to letos doletelo znanega vinogradnika iz Cerkvenjaka Ivana Janeza Pučka. Zaradi operacije na kolku namreč nekaj časa ne bo mogel opravljati kakršnihkoli del, še posebej ne težjih opravil v vinogradu. Toda v težavah Pučko ni ostal sam, saj so mu na pomoč priskočili prijatelji vinogradniki, ki so poskrbeli, da se trsi že razvijajo. Kot je povedal Pučko, je 20 lokalnih vinogradnikov iz Slovenskih goric 6200 trsov obrezalo hitro in kvalitetno. Pučko jim je ob tem izjemno hvaležen za izkazano spoštovanje in da so ga prikrajšali za skrbi, kaj bo letos z njegovim vinogradom in nenazadnje z vinskim letnikom 2022.

Foto: Oste Bakal

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X