728×90 – glava
728×90 – glava
UČITELJICA IZ GORNJE RADGONE KANDIDATKA ZA UDELEŽBO NA SVETOVNEM IZBORU ZA NAJ UČITELJA

UČITELJICA IZ GORNJE RADGONE KANDIDATKA ZA UDELEŽBO NA SVETOVNEM IZBORU ZA NAJ UČITELJA

V okviru iniciative “Učitelj sem! Učiteljica sem!” so izpostavljene odlične zgodbe slovenskih učiteljev, ki s svojo inovativnostjo, predanostjo učencem in odgovornostjo pišejo izjemne zgodbe.

Zmagovalec slovenskega izbora se bo udeležil svetovnega izbora za najboljšega učitelja Global Teacher Prize. Zaključni dogodek bo 22. marca, ko bodo med superfinalisti izbrali predstavnika za izbor Global Teacher Prize.

V končni zbor se je uvrstila tudi Vera Granfol, učiteljica slovenščine ter domovinske in državljanske kulture in etike na Osnovni šoli Gornja Radgona. Kot je povedala sama, je njen cilj pri otrocih razvijati kritičen odnos do vprašanj ekologije, zdravega načina življenja, strpnost do sočloveka, do beguncev in ostalih ranljivih skupin. Prizadeva si, da mladi opazijo, kdaj se kršijo človekove pravice ter da se začnejo zavedati, da aktivnosti na enem delu sveta vplivajo na življenje na vseh koncih sveta. Skupaj z osmošolci je izpeljala projekt „Bodi nežen, planet ti bo hvaležen“, ki v ospredje postavlja naš odnos do oblačil. V okviru tega so naredili eksperiment in en mesec v šolo hodili v istih oblačilih. Govori Vera Granfol:

Vera Granfol, OŠ Gornja Radgona

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X