728×90 – glava
728×90 – glava
MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE S TREMI INVESTICIJAMI TUDI V SLOVENSKIH GORICAH

MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE S TREMI INVESTICIJAMI TUDI V SLOVENSKIH GORICAH

V ponedeljek se bo na obisku v Slovenskih goricah mudil minister za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

V prostorih Socialno varstvenega zavoda Hrastovec bo podpisan sporazum, o sofinanciranju izgradnje dislociranih bivalnih enot v Lenartu. Vrednost projekta je dobre 4 milijone 200 tisoč evrov, prispevek ministrstva pa bo 3,9 milijona.

Objekti so načrtovani kot sodobni objekti za izvajanje dejavnosti institucionalnega varstva oseb s težavami v duševnem razvoju, odraslih oseb s težko motnjo v duševnem in telesnem razvoju ter gibalno in senzorno oviranih odraslih oseb, ki vključuje osnovno oskrbo, bivanje, organizirano prehrano, zdravstveno varstvo, socialno oskrbo in socialno varstvo. Novogradnja je načrtovana kot nizkoenergijski objekt, oziroma skupek sedmih objektov, ki bi imele 70 postelj. Več o investiciji, ki bi se naj gradila letošnje in prihodnje leto pa Aleksander Gungl, direktor SVZ Hrastovec:

Aleksander Gungl, SVZ Hrastovec

V Dupleku in na Sv. Ani pa bo minister podpisal sporazum o investiranju v izgradnjo objektov namenjenih institucionalnem varstvu starejših. Oba domova bosta delovala kot zunanja enota doma Danice Vogrinec, projekt pa je vreden okrog 12 milijonov evrov. V Dupleku bo dom imel 60 postelj, na Sv. Ani bo nekoliko manjši, s prostorom za 35 stanovalcev, stal pa bo v neposredni bližini športne dvorane.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X