728×90 – glava
728×90 – glava
VERA GRANFOL, UČITELJICA OŠ GORNJA RADGONA NOMINIRANA ZA NAJBOLJ NAVDIHUJOČO UČITELJICO

VERA GRANFOL, UČITELJICA OŠ GORNJA RADGONA NOMINIRANA ZA NAJBOLJ NAVDIHUJOČO UČITELJICO

Iniciativa „Učitelj sem! Učiteljica sem!“ se je tudi letos pridružila svetovnem izboru Global Teacher Prize in tako bomo tudi Slovenci dobili učitelja ali učiteljico, ki nas bo zastopal na svetovnem izboru najbolj navdihujočega učitelja.

Med petimi superfinalisti je tudi učiteljica slovenščine, domovinske in državljanske kulture in etike na Osnovni šoli Gornja Radgona Vera Granfol.

Pri svojem delu poudarja pomembnost človekovih pravic, mladim želi privzgojiti kritičen odnos do vprašanj ekologije, zdravega načina življenja, strpnost do sočloveka, beguncev in drugih ranljivih skupin … Vera Granfol zpostavlja projekt, ki so ga naslovili Bodi nežen, planet ti bo hvaležen, v katerem so v prejšnjem šolskem letu želeli so opozoriti na problem onesnaževanja, kopičenja odpadkov, hitre mode – na odnos do okolja. Udeleženci tega projekta, ki so v šolo prihajali sto dni v istih majicah in kavbojkah, so bili ta teden tudi na sprejemu pri predsedniku države Borutu Pahorju.

Sodelovanje v tem izboru je, tako pove Granfolova, precej naporno, a je na nominacijo tudi zelo ponosna in pomeni neko krono njenega pedagoškega dela:

Vera Granfol

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj:


Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X