728×90 – glava
728×90 – glava
SPOMLADI TRADICIONALNO ČAS ZA ČISTILNE AKCIJE

SPOMLADI TRADICIONALNO ČAS ZA ČISTILNE AKCIJE

Prvi spomladanski dnevi so tradicionalno v večini občin čas, ko se odvijejo čistilne akcije. Na našem širšem območju jih organizirajo ta konec tedna, nekatere občine pa so se zaradi slabega vremena že odločile, da čistilno akcijo prestavijo.

LENART

Čistilna akcija bo v vsakem vremenu potekala to soboto, 2. aprila, v Lenartu. Podrobneje Mirko Kojc iz lenarške občinske uprave:

Mirko Kojc, Občina Lenart

ŠENTILJ

Turistična zveza Slovenije ob Svetovnem dnevu voda, 22. marca, začenja s tradicionalno akcijo spomladanskega urejanja okolja, ki jo bodo tudi letos zaključili ob Svetovnem dnevu zemlje, to je 22. aprila. Letos je ta akcija še toliko bolj nujna, saj med epidemijo covida na mesec porabimo 129 milijard obraznih mask in 65 milijard rokavic. Vsak dan se zavrže približno 20 tisoč ton medicinskih odpadkov, povezanih s covidom-19, večinoma plastike. Akciji se pridružujejo tudi v Turističnem društvu Šentilj. V Šentilju bo tako čistilna akcija potekala v soboto, 2. aprila, med 8. in 14. uro, v primeru slabega vremena pa teden dni kasneje. Zbirna mesta in lokacije za odlaganje odpadkov bodo objavljeni na spletni strani občine Šentilj in v Krajevni skupnosti. Iz društva so ob tem še sporočili, da bo mogoče na dan čistilne akcije odpadni papir in PVC zamaške predati skavtom v mežnariji pri cerkvi v Šentilju.

TRNOVSKA VAS

Tudi v Občini Trnovska vas v času prebujanja narave organizirajo veliko čistilno akcijo. Namenjena je sanaciji neočiščenih divjih odlagališč ter pobiranju razpršenih odpadkov. Odvijala se bo po vseh vaseh v občini, in sicer so jo zaradi slabega vremena PRESTAVILI s te sobote na prihodnjo. Čistilna akcija bo v Trnovski vasi tako 9. aprila, zbirališče bo ob 9. uri na športnem igrišču v Trnovski vasi. Vsaka skupina bo dobila predvideni razpored, smer in napotke za čiščenje. Predsedniki vaških odborov bodo organizirali traktorski prevoz za odvoz odpadkov do kontejnerja, ki bo na parkirišču pred športnim igriščem v Trnovski vasi. Po čistilni akciji se bodo vsi udeleženci zbrali na igrišču, malica pa bo v večnamenski dvorani. V primeru zelo slabega vremena se čistilna akcija prestavi za en teden.

LOVRENC NA POHORJU

Pomena čistega okolja se zavedajo tudi v Lovrencu na Pohorju, kot so povedali na občini, naravo še vedno preveč smetimo, zato je čas, da jo ponovno očistimo. Čistilno akcijo so v Lovrencu na Pohorju prav tako zaradi napovedi slabega vremena PRESTAVILI, in sicer bo v nedeljo, 3. aprila, vse ostalo ostaja enako. Zbirališče je tako ob 8.30 na prireditvenem prostoru. Po akciji, ki se bo predvidoma zaključila ob 12. uri, bo organizirana malica.

SVETI ANDRAŽ V SLOVENSKIH GORICAH

Za to soboto, 2. aprila, je bila načrtovana čistilna akcija tudi v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, vendar so jo zaradi vremena PRESTAVILI na prihodnjo soboto, 9. aprila. Začela se bo ob 9. uri, zbirna mesta so po posameznih vaseh:

  • Vitomarci (križišče Berlak)
  • Drbetinci (križišče pri Šilecu)
  • Novinci (avtobusna postaja – Kovačec)
  • Slavšina (avtobusna postaja Košarjak)
  • Gibina (križišče pri mlekarni)
  • Rjavci (križišče pri Kukovec Ireni)
  • Hvaletinci (pri kapeli)Po čistilni akciji ob 11. uri se udeleženci zberejo v Večnamenski dvorani na malici, ki jo bodo pripravile članice Društva gospodinj Vitomarci. V primeru slabega vremena se akcija prestavi za en teden.

Po čistilni akciji ob 11. uri se udeleženci zberejo v Večnamenski dvorani na malici, ki jo bodo pripravile članice Društva gospodinj Vitomarci. V primeru slabega vremena se akcija prestavi za en teden.

PESNICA (JARENINA)

Tudi v Občini Pesnica in Krajevni skupnosti Jarenina so čistilno akcijo načrtovali za to soboto, vendar so jo PRESTAVILI na 23. april. Zbirališče bo ob 9. uri pred staro šolo, kjer bodo udeleženci dobili napotke ter rokavice in vreče za smeti.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X