728×90 – glava
728×90 – glava
LENARŠKI PLANINCI OSNOVNOŠOLCE POPELJALI NA DONAČKO GORO

LENARŠKI PLANINCI OSNOVNOŠOLCE POPELJALI NA DONAČKO GORO

Planinsko društvo Lenart tudi letos nadaljuje z izvajanjem planinske dejavnosti v vseh letnih časih in za vse generacije.

Prvi letošnji pohod je bil v januarju, ko so se odpravili po Pomurski planinski poti – od Veržeja do Velike Polane, skozi Beltince. Kot drugi pohod v tem letu so obiskali Babno Polje in zahodni del Loškega polja, zimski pohod v neznano, ki ga organizirajo vsako leto, pa jih je letos popeljal na Komno. V sredini marca so za članice društva izvedli tradicionalni, že 14. dvodnevni pohod ob dnevu žena. Letos so se odpravili v Slovensko Istro, kjer so obiskali samotne istrske vasice, se sprehodili med oljčnimi nasadi, vinogradi in drugim sredozemskim rastjem.

Preteklo soboto, 26. marca, pa so, kot je zapisala predsednica lenarškega planinskega društva Svetlana Bogojevič, uspešno prebudili »iz dolgega spanja« otroke, člane planinskega krožka na okoliških osnovnih šolah. Prvič po dveh letih, odkar se je začela epidemija, so namreč organizirali pohod za otroke. Odpravili so se na Donačko goro, zelo zanimivo in primerno pot za otroke. Pohoda se je udeležilo okoli 45 otrok.

O sodelovanju Planinskega društva Lenart z osnovnimi šolami pa podrobneje Svetlana Bogojevič:

Svetlana Bogojevič, predsednica Planinskega društva Lenart

Lenarški planinci v letošnjem šolskem letu za osnovnošolce načrtujejo še pohod na Kobariški stol 25. junija, pohod na Lovrenška jezera pa pade že v prihodnje šolsko leto, to pa bo 17. septembra.

FOTO: FB Svetlana Bogojevič

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X