728×90 – glava
728×90 – glava
V LOVRENCU NA POHORJU ZA ČEBELICE ZASADILI TRAVNIŠKI SADOVNJAK

V LOVRENCU NA POHORJU ZA ČEBELICE ZASADILI TRAVNIŠKI SADOVNJAK

V soboto, 26. marca, je po vsej Sloveniji potekala akcija sajenja medonosnih rastlin. Nosilec te akcije je Čebelarska zveza Slovenije, cilj pa je združiti različne deležnike v Sloveniji z namenom v desetih letih posaditi 2 milijona medovitih rastlin v Sloveniji, v Evropi pa do leta 2030 3 milijarde medovitih dreves.

Vseslovenski akciji saditve medonosnih rastlin se je pridružilo tudi Čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju skupaj s Hortikulturnim društvom Maribor, v sodelovanju z občino Lovrenc na Pohorju. Preteklo soboto se je tako pri Čebelarskem domu v Lovrencu na Pohorju zbralo okoli 30 prostovoljk in prostovoljcev, med njimi tudi predsednica lovrenškega Čebelarskega društva Angela Obrulj, lovrenški župan Marko Rakovnik in predsednik Hortikulturnega društva Maribor Borut Ambrožič. Vzpostavili so tako imenovani travniški sadovnjak, ki je prepoznaven del krajinske podobe slovenskega podeželja ter pomemben del naravne in kulturne dediščine. Del zemljišča v neposredni bližini čebelarskega doma je za ta namen zagotovila občina.

FOTO: Občina Lovrenc na Pohorju

Sorodni prispevki

1 komentar

  1. Darko

    PRAVI ČAS ZA OBREZOVANJE SADNEGA DREVJA, VINSKE TRTE IN JAGODIČEVJA V LETU 2022

    Po Luninem setvenem koledarju je v letu 2022 pravi čas za obrezovanje sadnega drevja, vinske trte in jagodičevja v času od 8.aprila ob 9:15 pa do 21.aprila ob 18:41.

    Reply

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X