728×90 – glava
728×90 – glava
V RADEHOVI BODO IZDELALI 30-METRSKI PRESMEC

V RADEHOVI BODO IZDELALI 30-METRSKI PRESMEC

Turistično društvo Radehova so ljudje, ki so za kvaliteto svojega življenja v sozvočju z naravo pripravljeni sodelovati drug z drugim ob kulturnih, športnih in drugih aktivnostih v kraju.

Ta konec tedna po dveh letih, v katerih smo zaradi koronavirusa izgubili takšne dogodke, z veseljem spet vabijo na tradicionalno izdelavo presmeca, ki ga bodo že pred cvetno nedeljo postavili ob cerkev sv. Lenart.

V turističnem društvu so tako pozvali, naj bo priprava presmeca tudi letos prvi korak k prijetnim velikonočnim praznikom v krogu sokrajanov, prijateljev in domačih. Govori predsednik društva Mirko Sirk:

Mirko Sirk, TD Radehova

V Občini Lenart pa deluje še eno društvo, ki že vrsto let ohranja tradicijo izdelovanja tega velikonočnega okrasja oziroma zelenja, to je Društvo Presmec iz Voličine. Na cvetno nedeljo, 10. aprila, bodo tako Voličino spet polepšali s 7 metrov dolgim presmecem, ki bo postavljen pri cerkvi sv. Ruperta. Blagoslov presmeca bo v nedeljo ob 10. uri pri cerkvi v Voličini. Članice in člani društva bodo spletli in povezali tudi veliko malih presmecev, ki jih bodo delili na cvetno nedeljo, ponujali jih bodo tudi na velikonočni tržnici v Lenartu.

FOTO: facebook stran TD Radehova

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X