728×90 – glava
728×90 – glava
V NEDELJO TRADICIONALNI PRVOMAJSKI POHOD NA ZAVRH

V NEDELJO TRADICIONALNI PRVOMAJSKI POHOD NA ZAVRH

V Zavrhu so v zadnjih nekaj letih oživili turistično ponudbo v samem središču kraja, ob Maistrovem stolp. Slednji že leta v Zavrh privablja obiskovalce od blizu in daleč, lani pa je Zavrh celo prejel posebno priznanje strokovne komisije natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije.

Obiskovalci Zavrha lahko poleg stolpa obiščejo in občudujejo še obnovljeno Štupičevo vilo, kamor je Maister prihajal na počitnice, domačin je v njej ponovno oživil gostinsko ponudbo – v Maistrovi kleti je tako ob koncih tedna na voljo gostinska ponudba, občina pa je lani uredila še motorična igrala za najmlajše. Najpomembnejši del te Štupičeve vile pa je stalna razstava Maister po Maistru, ki nas popelje skozi zgodovino in življenje generala Maistra. Kot nam je povedal župan občine Lenart Janez Kramberger, so razstavo ravno v teh dneh še dopolnili:

Že prva priložnost, da si ogledamo dopolnjeno razstavo in se fotografiramo z Maistrom, pa bo to nedeljo, ko bo ponovno potekal tradicionalni prvomajski pohod na Zavrh. Odhod iz Lenarta, s Trga svobode, bo med 9. in 10. uro, zaključek pa je v Zavrhu na terasi Štupičeve vile:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X