728×90 – glava
728×90 – glava
NAJBOLJŠO SLOVENSKOGORIŠKO GIBANICO JE SPEKLA ANDREJA BUNDERLA

NAJBOLJŠO SLOVENSKOGORIŠKO GIBANICO JE SPEKLA ANDREJA BUNDERLA

Gibanica je najznačilnejša pogača na območju severovzhodne Slovenije. Poznamo jo v Prekmurju, Halozah, Prlekiji in Slovenskih goricah – in tukaj ji ne rečemo gibanica ampak gibanca.

V sredo, 11. maja se je v Centru Slovenskih goric odvil izbor za najboljšo Slovenskogoriško gibanco, ki ga je v okviru Festivala gibanc skupaj s partnerji organizirala Razvojna agencija Slovenske gorice. Naj spomnimo: gre za zanimiv kulinarični festival, ki bo kot kraljico slovenskogoriške kulinarike ustoličil gibanico. Festival poteka pod okriljem Razvojne agencije Slovenske gorice in Radia Slovenske gorice, k sodelovanju pa sta pristopila še Društvo kmečkih žena in deklet Lenart, IC Piramida Maribor in Kmetijsko-gozdarski zavod Ptuj. Med desetimi gibancami, ki so prispele na ocenjevanje, se je bilo težko odločiti, je povedala Terezija Bogdan, svetovalka za družino in dopolnilne dejavnosti pri KGZS Ptuj, ki je bila, ob Mariji Horvat ter Sonji Šantl, članica komisije:

Terezija Bogdan

Naj gibanco je spekla Andreja Bunderla. Kraljico gibanc, bodo slovesno razglasili v okviru sejma KOS, ki bo na lenarški Poleni potekal zadnji vikend v maju, ko pripravljajo tudi simpozij o gibanci, hkrati pa obljubljajo, da bo mogoče zmagovalno slovenskogoriško gibanico tudi poskusiti.

Pa še nekaj fotografij:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X