728×90 – glava
728×90 – glava
PO NEURJU NA OBMOČJU LOVRENCA NA POHORJU CESTE ZA TEŽJA VOZILA ZAPRTE, ŠKODE ZA OKOLI 2 MILIJONA EVROV

PO NEURJU NA OBMOČJU LOVRENCA NA POHORJU CESTE ZA TEŽJA VOZILA ZAPRTE, ŠKODE ZA OKOLI 2 MILIJONA EVROV

Na območju Občine Lovrenc na Pohorju je neurje pretekli konec tedna po prvih ocenah povzročilo za dobra dva milijona evrov škode. Na območju lovrenške občine, kjer še vedno niso odpravili vseh posledic lanskih neurij, so meteorne vode, plazovi in nanosi povzročili škodo.

En plaz je odnesel in popolnoma uničil pomožne objekte, ki so se tam nahajali. Uničen je tudi zasebni vodovod, predvsem pa je veliko škode na cestni infrastrukturi in v hišah, kjer je zalilo kleti. Zaradi neurja s poplavami je na nekaterih asfaltnih in makadamskih cestah prepovedan promet za vozila z večjo obremenitvijo od štirih ton. Prepoved velja na naslednjih občinskih cestah: Lovrenc–Lehen–Uran, Slepnica–Hojnik kapela, Slepnica–Lovrenc, na delu ceste na Kumen in na relaciji Slepnica–Štancer. Prepoved velja tudi za vse javne poti, ki se navezujejo na omenjene ceste, so še zapisali na spletni strani občine Lovrenc na Pohorju.

Mi smo se s tamkajšnjim županom Markom Rakovnikom pogovarjali o vzrokih in sanacijskih delih po takšnih neurjih, ki so v zadnjem obdobju vse pogostejša:

FOTO: Občina Lovrenc na Pohorju

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X