728×90 – glava
728×90 – glava
V ORMOŽU ODPRLI KOTIČEK ZA ZBIRANJE ŠE DELUJOČIH APARATOV

V ORMOŽU ODPRLI KOTIČEK ZA ZBIRANJE ŠE DELUJOČIH APARATOV

Raziskave kažejo, da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2 odstotka še delujočih aparatov. Okolju in ljudem prijazno je, če se ti delujoči aparati prestrežejo in dajo v ponovno uporabo oziroma se jim podaljša življenjska doba. Družba ZEOS v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo.

Govori direktor podjetja ZEOS Emil Šehić:

Pretekli teden so takšen kotiček za zbiranje še delujočih aparatov uradno odprli skupaj s Komunalnim podjetjem Ormož na Zbirnem centru Dobrava, kjer so obenem napovedali tudi 14-dnevno akcijo zbiranja še delujočih aparatov. Prvih 100, ki bo na eno izmed lokacij v času njihovega uradnega delavnika prineslo vsaj en še delujoč aparat, bo nagrajenih.

Na uradnem odprtju so direktorji sodelujočih podjetij in župan občine Ormož tudi podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnemu cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo. Kotiček je označen z rumeno tablo in tako nezgrešljiv.

V kotičkih zbirajo aparate, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo, in sicer belo tehniko (pralne stroje, hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate, zabavno elektroniko), potem pa tudi radie, zvočnike, LCD televizorje in monitorje, svetila, računalniško opremo ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X