728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: TRŽNIČNI DAN NA OBNOVLJENI TRŽNICI V LENARTU

FOTO: TRŽNIČNI DAN NA OBNOVLJENI TRŽNICI V LENARTU

Deli

Na Razvojni agenciji Slovenske gorice si prizadevajo oživiti tržnično dejavnost in predstaviti lokalno ponudbo širši populaciji v regiji, da bi čim več prebivalstva pričelo uporabljati lokalno pridelano hrano in izdelke.

Že lani poleti so tako v sodelovanju z matičnimi občinami v okviru projekta Na tržnico z Ovtarjem začeli z organizacijo tržničnih dogodkov. Govori Milena Grabušnik iz Razvojne agencije Slovenske gorice:

Milena Grabušnik, Razvojna agencija Slovenske gorice

V sodelovanju z Občino Lenart so enega takšnih tržničnih dnevov pripravili preteklo soboto, ko so tudi uradno otvorili prenovljeno tržnico v središču Lenarta. Občina Lenart se je v letu 2020 skupaj s partnerji in izdatnim sofinanciranjem Evropske unije s projektom Ovtarjev plac namreč lotila celovite obnove lenarške tržnice. V dveh fazah so uredili nadstrešnico, tlake in dostop s klančino. Prenovljeno tržnico so preteklo soboto s krajšo slovesnostjo tudi uradno predali namenu. Govori župan mag. Janez Kramberger:

Janez Kramberger, župan občine Lenart

Želja lokalne skupnosti je današnjemu tržnemu prostoru dodati novo vsebino, obogatiti ponudbo in promovirati domače lokalne ponudnike. Temu cilju sledi tudi evropsko sofinanciran projekt Na tržnico z Ovtarjem. Razvojna agencija Slovenske gorice je tako v sodelovanju z občino pripravila tudi na lenarški prenovljeni tržnici Tržnični dan. Več o cilju omenjenega projekta pa Renata Peras iz Razvojne agencije Slovenske gorice:

Renata Peras, Razvojna agencija Slovenske gorice

Tržnico v Lenartu smo preteklo soboto obiskali tudi mi in vtise strnili v nekaj fotografij:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X