728×90 – glava
728×90 – glava
NA SVETI ANI V ZBOROVSKEM BUMU ZAPELI MLADI IN MLADI PO SRCU

NA SVETI ANI V ZBOROVSKEM BUMU ZAPELI MLADI IN MLADI PO SRCU

Deli

Še do 13. junija po vsej državi poteka Bum revij otroških in mladinskih zborov 2022. V sklopu tega se bo po vsej državi zvrstilo 60 koncertov, vključilo se bo 583 zborov – 265 otroških in 265 mladinskih.

Kot so povedali organizatorji – Javni sklad za kulturne dejavnosti RS – letošnji Zborovski bum prinaša nekaj organizacijskih izzivov zaradi nove oblike, gotovo pa tudi veliko zadovoljstva udeležencev, da lahko spet nastopijo v velikem številu in na drugačen način.

Že pretekli teden je revija potekala v Lovrencu na Pohorju, na Zg. Velki, 26. maja bo na Ptuju in v Ormožu, 2. junija v Staršah, na Ptuju in v Gornji Radgoni, 6. in 7. junija v Mariboru ter 9. junija v Ljutomeru.

Slovenskogoriški otroški in mladinski zbori so skupaj zapeli včeraj, v torek, na Sveti Ani. Zazvenele so pesmi Dan ljubezni, Zemlja pleše in druge, vse skupaj pa je bilo okoli 300 mladih pevcev. Nastopili so otroški in mladinski zbori iz osnovnih šol Benedikt, Cerkvenjak – Vitomarci, Lenart, Sveta Ana, Sveta Trojica, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Voličina. Dogodka se je udeležil tudi direktor Republiškega sklada za kulturne dejavnosti Damjan Damjanovič.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X