728×90 – glava
728×90 – glava
MARCOS TAVARES: “NAJBOLJ BOM POGREŠAL ZABIJANJE GOLOV”

MARCOS TAVARES: “NAJBOLJ BOM POGREŠAL ZABIJANJE GOLOV”

V ponedeljek je bilo v mariborskem Europarku bučno in veselo. Navijači nogometnega kluba Maribor, ki je v nedeljo, 22. maja, že šestnajstič osvojil naslov državnega prvaka, so v nakupovalnem središču sprejeli Marcosa Tavaresa, ki se je od nogometnih zelenic poslovil v slogu.

Obiskovalci so se na dogodku Meet&Greet podružili z nogometno legendo, proslavili osvojitev lovorike in simpatičnemu kapetanu vijoličastih čestitali za uspehov polno športno kariero. Marcos Tavares je po druženju z navijači dejal, da se po vseh teh letih v štajerski prestolnici počuti pol Brazilca in pol Štajer’ca ter dodal, da bo najbolj pogrešal prav zabijanje golov:

Marcos je s širokim nasmehom podpisoval izvode knjige Legenda, v kateri je opisana njegova življenjska pot od mesta Porto Alegre v Braziliji do prihoda v Maribor. Del sredstev od prodanih knjig bo namenjen humanitarnemu društvu UPornik za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. V Europarku je na ogled tudi fotografska razstava utrinkov njegove bogate športne kariere.

Pol Brazilec pol Štajer’c je v mestu ob Dravi od leta 2008, v 14-letni karieri je podrl številne klubske in ligaške rekorde. V zgodovino NK Maribora se bo zapisal z 211 zadetki in 591 nastopi.

14. maja so polne tribune Ljudskega vrta poskrbele za čustveno slovo legendarnega napadalca. Uresničila se mu je posebna želja – na zadnji tekmi je zaigral z najstarejšim sinom Marcosom mlajšim, klub je upokojil majico s številko devet, zahodni del tribune Ljudskega vrta pa bo od zdaj naprej nosil Tavaresovo ime.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X