728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: OTVORITEV UČNEGA ČEBELNJAKA NA SV. ANI POSPREMILI S KULTURNIM PROGRAM IN BESEDAMI ZAHVALE

FOTO: OTVORITEV UČNEGA ČEBELNJAKA NA SV. ANI POSPREMILI S KULTURNIM PROGRAM IN BESEDAMI ZAHVALE

Ob letošnjem svetovnem dnevu čebel se je novih učnih čebelnjakov veselilo tudi več osnovnošolcev in srednješolcev iz Štajerske. Pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije je Prva zavarovalnica nove čebelnjake postavila v Račah, na Sv. Ani, v Šmarjah pri Jelšah in pri Srednji lesarski šoli Maribor.

Gre za priložnost, da mladi čebelarji tudi v praksi spoznavajo čebele in njihov pomen in se učijo čebelarjenja. Osnovnošolci na Sv. Ani so za zbrane ob slovesni otvoritvi pripravili lep kulturni program, zbrane na prireditvi pa je nagovoril tudi Janez Vencelj, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, župan Silvo Slaček in apiterapevt in čebelar Karel Vogrinčič.

Učni čebelnjak stoji v neposredni bližini šole in zato ravnatelj Osnovne šole Sv. Ana Aleksander Šijanec upravičeno pravi, da gre za šolski čebelnjak:

Čebelarski krožek na šoli vodi predsednik Čebelarskega društva Sv. Ana Aleš Vanek:

Ob tej priložnosti so podelili tudi tri priznanja Čebelarske zveze Slovenije. Prejeli so jih Milan Vrbnjak, ki čebelari že 60 let, Rudolf Kaučič, ki je čebelarjenju zavezan že 40 let in Jožef Kolarič za posebej prizadevno delo v društvu. Člani čebelarskega društva Sv. Ana, ki letos zaznamujejo 65 let delovanja, bodo v tem času učni čebelnjak primerno zaščitili in pripravili na naselitev sedmih čebeljih družin.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X