728×90 – glava
728×90 – glava
60 LET KNJIŽNICE LENART: IZDAJA KNJIGE RECEPTOV IN DRUŽENJE S ČASTNO OBČANKO LENARTA NIKOLINO ROP

60 LET KNJIŽNICE LENART: IZDAJA KNJIGE RECEPTOV IN DRUŽENJE S ČASTNO OBČANKO LENARTA NIKOLINO ROP

Deli

Občina Lenart že petnajstič prireja poletne kulturne prireditve LenArt. Začele so se pretekli teden, potekale pa bodo vse do 11. septembra. V dogajanje se vključuje tudi Knjižnica Lenart s praznovanjem 60-letnice delovanja.

Namen prireditev LenArt je popestritev dogajanja v mestu in bližnji okolici, poživitev poletja, širjenje pozitivne energije in druženje. Zvoki in ritmi bodo zagotovo privabili vse generacije, saj se obeta pester program. Prireditve so načrtovane na prostem v lenarškem parku in na prenovljeni tržnici, v primeru dežja pa v Kulturnem domu Lenart. Poleg tega bo nekaj prireditev letos tudi v Selcah in Zavrhu.

Že to sredo, 8. junija, se obeta nov dogodek v sklopu LenArt-a, in sicer se v te prireditve vključuje tudi Knjižnica Lenart, ki letos zaznamuje 60 let delovanja. Že lani so v lenarški knjižnici pripravili posebno akcijo zbiranja starih receptov in odziv je bil tako velik, da so te recepte zdaj zbrali v knjigo. Predstavili jo bodo na osrednjem dogodku ob praznovanju 60-letnice. Podrobneje pa direktorica lenarške knjižnice Petra Kranvogel Korošec:

Petra Kranvogel Korošec, Knjižnica Lenart


V lenarški knjižnici sicer ob 60-letnici pripravljajo še nekaj drugih dogodkov:

Poletne prireditve v Lenartu – LenArt – pa se torej nadaljujejo še skorajda do zgodnje jeseni, do 11. septembra. Darja Ornik, zadolžena za kulturo v občinski upravi, je za nas izpostavila še nekaj drugih dogodkov, ki bodo popestrili to poletje:

Darja Ornik, Občina Lenart

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X