728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: 2. ETAPA KOLESARSKE DIRKE PO SLOVENIJI NA ULICE LENARTA PRIVABILA ŠTEVILNE NAVIJAČE

FOTO: 2. ETAPA KOLESARSKE DIRKE PO SLOVENIJI NA ULICE LENARTA PRIVABILA ŠTEVILNE NAVIJAČE

Deli

V sredo, 15. junija, se je začela letošnja velika kolesarska dirka po Sloveniji – Tour of Slovenia. Tudi letos je kolesarje pot ponesla čez Slovenske gorice, v drugi etapi.

Ta etapa je po besedah organizatorjev namenjena bolj hitrim kolesarjem, ki računajo na odločitev etape v zaključnem sprintu. Gre za najdaljšo etapo letošnje dirke, kjer je prvi del tehnično in tekmovalno zelo zahteven. Kot so že pred začetkom dirke napovedali organizatorji, je v prvem delu prišlo do pobega manjše skupine kolesarjev, v zadnjem delu pa so se ekipe pognale v sprinterski boj. Kolesarji so v drugi etapi štartali na Ptuju, v ciljno ravnino pa so se pognali 174 km kasneje – v Rogaški Slatini. Vmes so se zapeljali skozi gostujoča mesta Sveta Trojica, Lenart, Šentilj, Zgornja Kungota, Pesnica, Ponikva, Šentjur, Grobelno in Šmarje pri Jelšah.

Kolesarska karavana letošnjega Tour of Slovenia se je peljala tudi mimo naše radijske hiše v Lenartu:

Skozi Lenart so se kolesarji zapeljali okoli 11.15. Pripeljali so iz smeri Porčiča in naprej na relaciji Gradiška cesta–Kraigherjeva ulica–center Lenarta ter po Jurovski cesti proti Jurovskem Dolu.

Tekmovalci se tudi letos potegujejo za pokal Kolo 5200. Gre za v sodobni tehniki izdelano repliko 5200 let starega lesenega kolesa, ki so ga našli na Ljubljanskem barju. Lani so podelili štiri pokale s tem motivom, in sicer je največjega seveda prejel zmagovalec dirke Tadej Pogačar, drugo in tretje mesto sta zasedla Diego Ulissi in Matteo Sobrero. Četrti pokal za NAJ gostitelja dirke so prejeli predstavniki Nove Gorice.

In kakšni so rezultati 2. etape?

  1. mesto: Dylan GROENEWEGEN
  2. mesto: Lionel TAMINIAUX
  3. mesto: Pascal ACKERMANN

9. mesto: Matevž GOVEKAR

17. mesto: Tadej POGAČAR

24. mesto: Luka MEZGEC

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X