728×90 – glava
728×90 – glava
ZAČETEK TROJICAFESTA 2022 DANES Z OSREDNJO PRIREDITVIJO OB OBČINSKEM PRAZNIKU IN JAMALO

ZAČETEK TROJICAFESTA 2022 DANES Z OSREDNJO PRIREDITVIJO OB OBČINSKEM PRAZNIKU IN JAMALO

Letošnji TrojicaFest poteka pod sloganom Biti boljši! in se osredotoča na pomen posameznika v celotni družbi, na to, kakšna so sporočila in naše poslanstvo, da naredimo z majhnimi koraki velike spremembe. Začenja se danes z osrednjo prireditvijo ob občinskem prazniku in koncertom ukrajinske pevke Jamale.

TrojicaFest želi v svoji vsebini ponuditi izvrstno glasbo in izvrstne izvajalce, prav tako pa na pragu poletja festival, kjer se ljudje sprostijo, obenem pa se prenaša globoka sporočilnost festivalskega duha. Ob bogatem in pestrem programu, ki se bo dogajal na treh različnih prizoriščih – z osrednjim na trgu pred veličastno cerkvijo Sv. Trojice, butičnim Betkinim odrom in sproščenim ob Trojiškem jezeru – bo osrednja gostja festivala JAMALA, ukrajinska pevka in tekstopiska, ki je s pesmijo 1944 osvojila lovoriko evrovizijske zmagovalke leta 2016 ter pripeljala Eurosong v Kijev. O dogajanju na letošnjem TrojicaFestu nam je več povedal župan David Klobasa:

David Klobasa, župan Občine Sv. Trojica

Danes bo torej v Sv. Trojici nastopila Jamala. Župana smo povprašali, kaj ta festival pomeni za Sv. Trojico in kako je prišlo do tega, da bo danes nastopila pevka svetovnega kova:

David Klobasa, župan Občine Sv. Trojica

Jamala je s pesmijo 1944 osvojila lovoriko evrovizijske zmagovalke leta 2016 ter pripeljala Eurosong v Kijev. Od začetka agresije na Ukrajino je Jamala, ki je morala državo zapustiti skupaj s svojimi otroki, ambasadorka, ki potuje po evropskih državah ter pripoveduje resnično zgodbo tragedije in terorja, ki se odvija v okupirani Ukrajini. Njeno sporočilo o moči Ukrajincev, ki se združeni borijo za svojo državo, in o tem, kako krhka vrednota je lahko mir, se odraža tudi v njenem ustvarjanju. Tudi nocojšnji večer na TrojicaFestu bo zaznamovan z močno sporočilnostjo in hvaležnostjo za možnost predstavitve. Jamala se v Sloveniji počuti odlično, navdušena je nad čudovito slovenskogoriško zeleno pokrajino in prekrasnim ambientom Sv. Trojice:

Jamala

Sporočilo Biti boljši in doseči mir je globalna vrednost, ki je v teh dneh združena v Sveti Trojici, kjer se bodo v štirih dneh predstavili odlični glasbeniki:

David Klobasa, župan Občine Sv. Trojica

Vabljeni na TrojicaFest 2022 med 16. in 19. junijem. Z majhnimi koraki bodimo boljši in naredimo svet lepši.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X