728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: 14. POČITNICE RADIA SLOVENSKE GORICE IN RELAXA

FOTO: 14. POČITNICE RADIA SLOVENSKE GORICE IN RELAXA

Deli

Bile so! 14. počitnice poslušalcev Radia Slovenske gorice so bile posebne! Lepe, vesele in nepozabne!
Črna gora je majhna in kot ime pove – gorata državica. Zaliv Boka Kotorska eden največjih in najslikovitejših na Mediteranu. Mesteca Hercegnovi, Budva, Kotor in Žabljak pa vsako po svoje zanimiva. Sonce je sijalo, morje nas je osvežilo, hotel je bil krasen, osebje prijazno in hrana slastna. A vedno so ljudje tisti, ki dajo dnevom „okus“ in počitnicam dušo. In letošnje so jo imele. Zaradi vas!

Bijela je manjše naselje na obali zaliva Boka Kotorska. Hotel Carine Park, kjer smo bivali pa sodoben 4 zvezdični, z odlično all inclusive ponudbo. Če bi ga ocenjevali, bi na prav vseh področjih stisnili petico. Sobe, čistoča, prijaznost osebja, hrana, pijača, hotelska plaža… Sicer pa naj fotografije povedo…

Živahno je bilo povsod. Na plaži že zjutraj, ko smo se prebujali z jutranjo telovadbo ali pa ko smo migali ob glasbi čez dan. Morje je imelo dobrih 20 stopinj, zato smo se res načofotali in naplavali.

Ob večerih smo zavzeli teraso bara na plaži. Plesali smo in peli, se veliko smejali in klepetali. Karmen in Zvonko sta poskrbela za plesne ritme. Naučili smo se vse – polko, valček, rokenrol, pa kavbojsko polko in gusarski ples.

Kot se za prav popotnike spodobi, smo tudi mi raziskovali Črno Goro.
Hercegnovi je mesto stopnic, utrdb, kulture in soli. Piva v mestni kafani pa si nismo privoščili, ampak zaslužili.

Stara Budva je slikovito starodavno mestece na eni strani in sodobna turistična destinacija s prestižnimi hoteli na drugi. Sprehod in kavica na eni od uličic pa nas je v spominih vrnila nekaj let nazaj, ko smo že počitnikovali v Budvi.

Mesto Kotor je dalo ime celotnemu zalivu, Boki Kotorski. Zgodovinsko bogato mesto pod Uneskovo zaščito, nanj pa pazijo tudi mačke, ki so pravi zaščitni znak Kotorja. Lepi majhni trgi, ki jih obdajajo zgodovinske palače in povezujejo ozke kamnite uličice, pa preprosto očarajo.

Če popotnik želi doživeti notranjost Črne gore, je Durmitor zagotovo prava izbira. Žabljak in Črno jezero sta nas spomnila na dom, globok kanjon in most na Tari pa osupnila. Tam je nastala tudi čudovita skupinska fotografija v turkizno zelenih spominskih majicah.

FOTO: DURMITOR
SKUPINSKA

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X