728×90 – glava
728×90 – glava
ARSANA – NAJVEČJE POLETNO FESTIVALSKO DOGAJANJE NA PTUJU

ARSANA – NAJVEČJE POLETNO FESTIVALSKO DOGAJANJE NA PTUJU

Festivalsko dogajanje na Ptuju bo ponovno popestril festival, ki že tradicionalno zasede ulice najstarejšega mesta. Festival Arsana, ki je svoje dogajanje razširil na celotno koledarsko leto, vrhunec doživi ravno med 1. julijem in 2. septembrom. V tem času se bo zvrstilo veliko vrhunskih dogodkov, različno tematsko obarvanih.

Predstavnik organizatorjev Mladen Delin je ob tem povedal, da so za letos naredili jagodni izbor izvajalcev zadnjih 14 let, temu pa dodali nova prizorišča, nove zgodbe … Festival so razdelili na 9 festivalskih sklopov, ki jih bodo izpeljali na 10 prizoriščih.

Ta petek se obeta prvi izmed poletnih dogodkov in hkrati tudi največji med vsemi dogodki letošnje Arsane – Operni večer na Panorami. Z njim bodo zaznamovali začetek festivalskega poletja, prinaša pa operni presežek, na katerem se zbere več kot 5000 obiskovalcev. Ti ob prečudoviti ambientalni zgodbi uživajo v vrhunski operni izvedbi:

Mladen Delin, Festival Arsana 2022

Za pestro glasbeno dogajanje bo torej poskrbljeno na različnih lokacijah po starem mestnem jedru, glavno prizorišče bo umeščeno v čudovito arkadno dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju, prav tako pa letos v ospredje prihaja tudi dogajanje na osrednjem prireditvenem prostoru na Ptuju, na Ptujski tržnici.

V programski shemi je posebna pozornost namenjena otrokom z barvitimi in vsebinsko bogatimi delavnicami in programi, namenjenim samo njim ter mladinski sekciji mladih glasbenih ustvarjalcev.

Že 14. leto zapored bo glasba objela ulice najstarejšega mesta na slovenskem, ki s svojo prečudovito kuliso nudi izjemen ambient čarobnim poletnim večerom in nočem.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X