728×90 – glava
728×90 – glava
ZAČEL SE JE FESTIVAL FOLKART

ZAČEL SE JE FESTIVAL FOLKART

V okviru Festivala Lent se je v Mariboru začel mednarodni folklorni festival Folkart, ki po dveh letih potovalnih omejitev zaradi epidemije znova prinaša nastope folklornih skupin z vseh kontinentov.

Več o letošnjem Festivalu Folkart pa Sašo Kodrič, sodelavec organizacijskega odbora Folkarta:

Folkloristi so včeraj nastopili na osrednjem prizorišču Festivala Lent na Trgu Leona Štuklja, v prihajajočih dneh – vse do sobote, 2. julija, pa se bodo predstavljali v manjših skupinah po mestu in nekaterih okoliških krajih.

Folkart tako tudi letos prihaja v Lenart. V petek, 1. julija, bo ob 21. uri v lenarški športni dvorani nastopila skupina Parangal iz San Francisca. Vizija in poslanstvo skupine Parangal je poklon filipinski folklorni dediščini z ohranjanjem in promocijo plesa, glasbe ter filipinskih etničnih oblačil. Povezovanje tradicije z mističnimi elementi ter negovanje izjemno bogate kulture skozi raziskovanje in ohranitev avtohtone filipinske oblike umetnosti v tradicionalni glasbi, plesu ter kostumih – to so najbolj opazne značilnosti te skupine. Gojijo običaje, ki so plod filipinske skrivnostne tradicije in njihovi nastopi so prava paša za oči.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X