728×90 – glava
728×90 – glava
NA GRAHARIJADI V BENEDIKTU TOKRAT OKUSI EVROPE

NA GRAHARIJADI V BENEDIKTU TOKRAT OKUSI EVROPE

Deli

Občina Benedikt sodeluje v treh projektih, sofinanciranih s strani Evropske unije. Najbolj aktualna je trenutno operacija B-LIVE, sofinancirana v okviru programa Evropa za državljane.

V projektu sodelujejo že od leta 2019, tokrat pa v Benediktu prvič pričakujejo goste iz partnerskih držav. Več o dogodkih, ki jih bodo ta konec tedna vtkali v praznovanje občinskega praznika, pa župan Milan Repič:

Kulinarični dogodek – Graharijada bo tudi potekal v konceptu “brez odpadkov” – pod sloganom: Zero Waste Street food bean fest. Istoimenski projekt je sofinanciran s strani evropskih združenj ALDA in FOOD WAVE.

“Grahova” juha bo iz kotličkov pristala v 100 % biorazgradljivih skodelicah, postrežena bo z lesenimi žlicami in biorazgradljivimi servietkami. Nato bodo skodelice romale v pranje in ponovno uporabo k stojnici Zavoda PIP, ki bo predstavil projekt “OD VIL DO VILIC”. Predstavniki zavoda bodo v oprane skodelice zasadili novo življenje – sadike zelenjave in začimb, katere bodo udeleženci v projektu B-LIVE lahko odnesli s seboj in tako pripomogli k varovanju okolja ter izvedbi dogodka brez odpadkov:

FOTO: program Benediktovo ’22

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X