728×90 – glava
728×90 – glava
20. FESTIVAL ART STAYS

20. FESTIVAL ART STAYS

Na Ptuju poteka že 20. festival sodobne umetnosti Art Stays. Letos pod sloganom “Postprodukcija”. Med 7. in 10. julijem, na otvoritvenem vikendu, se bo zvrstilo veliko performensov, razstav in zanimivih pogovorov po vsem Ptuju in njegovi okolici. Pester program otvoritvenega vikenda bo privabil v starodavno mesto različne umetnike iz vsega sveta, ki bodo s svojimi prispevki popestrili poletno festivalsko dogajanje. Z Jernejem Forbicijem , umetniškim vodjem in direktorjem 20. festivala sodobne umetnosti Art Stays smo se pogovarjali o programu in razstaviščnih prostorih:

Jernej Forbicij

Ambientalno okolje in romantičen pridih starodavnega mesta, ki ponuja na tisoče zgodb, je odlična kulisa za prezentacijo sodobne umetnosti, ki nam zrcalni odsev trenutnih družbenih razmer in okolij. Umetnost in kultura vedno dajeta pomembne vtis v čas, ki se dogaja sedaj, tukaj in zdaj, je fragment sodobnega trenutka, ki se mora zagristi v naš memoriam, da ostanemo ne zgolj opazovalci nekega časovnega obdobja, ampak tudi njegovi intenzivni opazovalci in konstrukturji.

Sodobna umetnost bo na Ptuju v okviru 20. festivala sodobne umetnosti Art Stays na ogled po različnih prizoriščih vse do 18. septembra 2022 z zanimivo rdečo nitjo teme vezane na POSTPRODUKCIJO.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X