728×90 – glava
728×90 – glava
NA EVROPSKEM TEKMOVANJU V TWIRLINGU TUDI DEKLETA IZ KLUBOV V BENEDIKTU IN PESNICI

NA EVROPSKEM TEKMOVANJU V TWIRLINGU TUDI DEKLETA IZ KLUBOV V BENEDIKTU IN PESNICI

Deli

Letos je po dveh letih premora ponovno potekalo tekmovanje za evropski pokal v twirlingu, in sicer v Blanesu v Španiji. Za udeležbo na tekmovanju so morali tekmovalci in tekmovalke pokazati visok nivo že na državnem prvenstvu – za uvrstitev na evropski pokal se je bilo potrebno uvrstiti na prvo, drugo ali tretje mesto v državi in hkrati doseči dovolj visoko oceno nastopa.

To je uspelo šestim dekletom iz dveh zelo uspešnih klubov, ki delujeta na Štajerskem – iz Mažoretnega in twirling klub Benedikt ter Mažoretne in twirling skupine občine Pesnica, njihova trenerka pa je Lana Žabčič.

Punce so se ob bok postavile 900 tekmovalkam in tekmovalcem iz 17 evropskih držav. Vsa dekleta so pokazala veliko znanja in so v močni konkurenci v različnih kategorijah dosegla odlična mesta: Eva Kociper in Ana Lorbek 17. mesto, Manca Čuješ 27. mesto in Sergeja Pauman 18. mesto. Sergeja je nastopila tudi v kategoriji Solo 2 palici B Senior, kjer je le za las zgrešila uvrstitev v finale in na koncu zasedla 11. mesto. Nika Vezovnik in Lana Žabčič pa sta se uvrstili v finale, kjer je Nika Vezovnik dosegla 5. mesto, Lana Žabčič pa 6. mesto v kategoriji Solo 2 palici A Adult in 5. mesto v kategoriji Solo A Adult.

V klubih so izredno zadovoljni z doseženimi rezultati in ponosni na svoje tekmovalke, saj so pokazale, da premorejo dovolj znanja in spretnosti, da se lahko kosajo s tekmovalkami iz držav, kot so Francija, Italija in Španija, kjer je twirling zelo popularen šport.

Od leve proti desni: Eva Kociper, Ana Lorbek, Sergeja Pauman, Lana Žabčič, Manca Čuješ in Nika Vezovnik

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X