728×90 – glava
728×90 – glava
V LENARTU POSTAVILI SOLARNO KLOP

V LENARTU POSTAVILI SOLARNO KLOP

Slovenske gorice so bogatejše za solarne polnilne klopi, ki so jih občine pridobile v sklopu projekta Zelene Slovenske gorice. V Lenartu so klop postavili v centru mesta pred stavbo, kjer se nahajata Upravna enota in Občina, gre pa za projekt, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Na solarno klop so nameščene sončne celice in s pomočjo solarnih modulov si je mogoče z zeleno energijo brezplačno polniti mobilne naprave. Mobilne telefone je mogoče polniti brezžično ali pa preko enega izmed štirih USB izhodov. Prav tako je v bližini klopi nenehno na voljo 4G internetna povezava z dosegom od 10 do 20 metrov.

Župan Janez Kramberger je ob tem povedal, da so v občini veseli vsake nove, sodobne in tudi zelene pridobitve v kraju. Povedal je, da so lokacijo pred občino izbrali zato, ker se tukaj velikokrat zadržujejo starejši in tudi otroci, ki si bodo lahko, v kolikor bodo to potrebovali, napolnili mobilni telefon ali drugo pametno napravo.

Solarne klopi so pridobitev evropsko podprtega projekta Zelene Slovenske gorice, v katerem so občine v Slovenskih goricah partnerice, nosilec projekta pa je Izobraževalni center Slovenske gorice. O solarnih klopeh smo se tako mi pogovarjali z vodjo izobraževalnega centra v Lenartu Alenko Špes:

FOTO: Občina Lenart

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X