728×90 – glava
728×90 – glava
PODPISALI POGODBE ZA IZVEDBO KOLESARSKIH POTI V LENARTU IN BENEDIKTU

PODPISALI POGODBE ZA IZVEDBO KOLESARSKIH POTI V LENARTU IN BENEDIKTU

V sredo, 24. avgusta, so v Lenartu podpisali dve gradbeni pogodbi za kolesarske povezave na območju Območnega razvojnega partnerstva Slovenske gorice.

Prva je za del povezave Lenart–Benedikt, podpisala sta jo župan občine Benedikt Milan Repič in lenarški župan Janez Kramberger. Ta trasa se začne z navezavo na obstoječo kolesarsko povezavo v trgovsko-poslovni in industrijski coni Lenart v smeri Benedikta do avtobusne postaje Ženjak. Poteka kot enostransko dvosmerna kolesarska pot, predvidena je gradnja v dolžini 4 km. Ta povezava poteka tudi čez obstoječi most čez potok Ročica, ki je dotrajan, zato je v pripravi tudi projekt za gradnjo nadomestnega mostu. Pogodbena vrednost oddanih del skupaj znaša nekaj več kot milijon 600 tisoč evrov, od tega Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj zagotavljata dobrih milijon 300 tisoč evrov:

Milan Repič, župan občine Benedikt

Drugo pogodbo sta podpisala predstavnik izvajalca Sašo Horvat, direktor podjetja LIPA, in župan Občine Lenart Janez Kramberger. Tukaj pa je predvidena izgradnja dela kolesarske povezave na trasi Jarenina–Lenart–Zgornja Senarska, na relaciji Lormanje–Spodnja Voličina. Kolesarska pot bo tukaj potekala od začetka naselja Spodnja Voličina skozi naselji Lormanje in Šetarova do podvoza pod avtocesto v dolžini dobre 4 km. Pogodbena vrednost oddanih del znaša dober milijon evrov, v celoti bo ta zbesek financiran s strani države in EU. Kolesarska povezava bo pretežno dvosmerna enostranska kolesarska pot. Predviden začetek gradnje obeh tras je 1. september letos, zaključek pa je predviden v prvi polovici prihodnje leto:

Janez Kramberger, župan občine Lenart

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X