728×90 – glava
728×90 – glava
NA OŠ LENART V ŠOLSKE KLOPI SEDLO 567 OTROK

NA OŠ LENART V ŠOLSKE KLOPI SEDLO 567 OTROK

Deli

Tudi v OŠ Lenart so učenci in učitelji pogumno in z veliko mero optimizma stopili novemu šolskemu letu naproti. Kot nam je povedal ravnatelj Marjan Zadravec, so v zadnjih dneh avgusta potekale še zadnje priprave na ponovni vstop učencev v šolo, 1. septembra pa so jih učitelji sprejeli z odprtimi rokami:

Obdobje povratka v šolo nekaterim predstavlja razlog za veselje, za mnoge otroke pa je stresno. Določeni odzivi s strani otrok so pričakovani in običajni, dobro pa je, da starši poznajo razliko med običajnimi občutki zaskrbljenosti ob povratku v šolo in tesnobo, ki zahteva, da ji namenijo več pozornosti. Če starši pravočasno prepoznajo znake stresa ali tesnobe, lahko otroku prehod v šolo olajšajo tako, da skupaj z njim načrtujejo in se vnaprej pripravijo na prve šolske dni. Kako pa olajšamo prehod v šolo prvošolčku? Odgovarja pedagoginja na OŠ Lenart Darka Sukič:

Skozi vse leto je v okolici šol potrebna tudi posebna pozornost in previdnost udeležencev v prometu, še posebej voznikov motornih vozil. V prvih dneh novega šolskega leta pa bodo v okolici šole v Lenartu na ponovno prisotnost najranljivejših v prometu – otrok – opozarjali tudi prostovoljci:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X