728×90 – glava
728×90 – glava
Pravila uredništva Radia Slovenske gorice v času volilne kampanje

Pravila uredništva Radia Slovenske gorice v času volilne kampanje

Pred začetkom volilne kampanje, v skladu s 6. členom zakona o volilni in referendumski kampanji objavljamo pravila uredništva Radia Slovenske gorice v času volilne kampanje.

Radio Slovenske gorice, neodvisna Regionalna radijska postaja s statusom posebnega pomena, bo v skladu z veljavno zakonodajo, s programsko zasnovo in s poslovno programsko politiko spremljal predvolilno dogajanje tako, da nihče ne bo v privilegiranem ali neenakopravnem položaju:

  1. V času pred uradnim začetkom kampanje bo Radio Slovenske gorice v skladu z uredniško politiko onemogočil izkoriščanje Radia za predvolilno promocijo, prispevke bomo oblikovali na podlagi novinarske in vsebinske presoje in aktualnosti.
  2. Radio Slovenske gorice bo v celoti spoštoval določila Zakona o volilni kampanji. Radio Slovenske gorice v tem času ne bo objavljal neplačanih sporočil za javnost, zainteresirani pa lahko programski čas zakupijo po ceniku, ki velja v času predvolilne kampanje.
  3. Oglase političnih strank bo Radio Slovenske gorice uvrščal v programsko shemo pod pogoji, kot veljajo v času predvolilne kampanje, naročniki oglasov in drugih plačanih oddaj pa ne morejo vplivati na programske in uredniške odločitve Radia Slovenske gorice.
  4. Radio Slovenske gorice bo v času pred in med volilno kampanjo po lastni presoji, v skladu z uredniško politiko in v skladu z Zakonom o medijih pripravil vsebinske oddaje in morebitna soočenja.
  5. Vsem opcijam bomo zagotovili vse možnosti za ustrezno predvolilno promocijo v skladu s cenikom in v skladu s programskimi pasovi, ki bodo v ta namen na voljo.
  6. Naročila za oglaševanje bodo sprejemali izključno v marketingu Radia Slovenske gorice, naročnik pa mora oddati naročilo najmanj 48 ur pred objavo ali začetkom predvajanja. Radio Slovenske gorice bo objavil tudi vnaprej pripravljene, plačane posnetke, vendar za kakovost posnetkov ne prevzema odgovornosti.
  7. Naročnikom oglasov in plačanih oddaj v nobenem primeru ni na voljo glasbeni arhiv Radia Slovenske gorice, posebej naročeno glasbo pa bomo v sklopu omenjenih oglasov in oddaj objavili le če bodo poprej urejene obveznosti iz naslova avtorskih pravic izvajalcev.
  8. Vsa plačana obvestila, propagandna sporočila in predstavitveni pogovori v zvezi z volilno kampanjo bodo v programu Radia Slovenske gorice posebej razpoznavni in označeni kot propagandna volilna sporočila.
  9. Naročniki volilnih propagandnih sporočil, obvestil in predstavitvenih pogovorov so objavo dolžni naročiti z ustrezno opremljeno naročilnico in naročilo vnaprej poravnati v celoti vsaj tri dni pred objavo, v nasprotnem primeru sporočila ali naročeni oglasi ne bodo objavljeni.

Romana Drumlič, odgovorna urednica Radia Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X