728×90 – glava
728×90 – glava
V VOLIČINI V PETEK OSREDNJA PROSLAVA OB KRAJEVNEM PRAZNIKU

V VOLIČINI V PETEK OSREDNJA PROSLAVA OB KRAJEVNEM PRAZNIKU

Vodstvo občine Lenart si prizadeva za sočasen in enakomeren razvoj obeh krajevnih skupnosti. Ne samo v smislu investicij, pač pa tudi raznih dogodkov in prireditev. V septembru pa je zagotovo malo več pozornosti uperjene v Voličino, saj praznujejo farni in krajevni praznik.

S prireditvami in dogodki so začeli že 8. septembra, praznovanje pa se bo zaokrožilo 1. oktobra.

Jutri – v petek, 16. septembra – bo osrednja proslava ob krajevnem prazniku, na kateri bodo podeljena priznanja, zaznamovali bodo visoki obletnici šolstva v Voličini in šolske zgradbe, slednja je v letošnjem letu doživela tudi energetsko sanacijo.

Vikend se bo sklenil z nedeljsko sveto mašo in Ruperškim žegnanjem. Razlogov za praznovanje imajo v Voličini torej več kot dovolj, je povedal župan Janez Kramberger:

Janez Kramberger, župan Občine Lenart


Na osrednji proslavi pa bo torej posebna pozornost namenjena OŠ Voličina – tam letos zaznamujejo 265-letnico šolstva, 120-letnico šolske zgradbe, zaključek energetske sanacije ter izdajo zbornika Okno v svet 3. Več o vsem tem pa ravnatelj OŠ Voličina Anton Goznik:

Osrednja proslava ob krajevnem prazniku v Voličini bo v petek, 16. septembra, ob 19. uri v Kulturnem domu Voličina. Kulturni program bodo popestrili Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart, Cerkveno-prosvetni pevski zbor Kulturnega društva Sv. Ana, učenci OŠ Voličina, Mladinska dramska skupina KTD Selce, Dominik Petko in Aleksandra Papež. Po prireditvi bo na ogled razstava v prostorih OŠ Voličina.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X