728×90 – glava
728×90 – glava
Radgonske gorice ob 170-letnici s tretjim letnikom penine Untouched by Light, novo podobo, trajnostno usmeritvijo in turizmom

Radgonske gorice ob 170-letnici s tretjim letnikom penine Untouched by Light, novo podobo, trajnostno usmeritvijo in turizmom

Da se Gornja Radgona ponaša kot mesto sejmov in penine, je zagotovo zaslužna tudi 170-letna tradicija proizvodnje penečih vin v Radgonskih goricah.

V Radonskih goricah so ob 170-letnici podjetja, na dan turizma, predstavili tretji letnik penine Untouched by Light, prvega penečega se vina na svetu, ki se pridela, prodaja in okuša v temi. Ob tej obletnici so svojim izdelkom vdahnili novo podobo, izpostavili pa trajnostno usmeritev podjetja in pomemben korake v turizem. Govori direktor Radgonskih goric, Borut Cvetkovič:

Borut Cvetkovič, direktor Radgonskih goric

Na nekdanjem Gornjem grisu, kakor ta del mesta poznajo Radgončani, trgovsko že nekdaj ključnem delu mesta in širše okolice, želijo na podlagi zgodovinskih dejstev in razvoja vinskega turizma ustvariti ulico edinstvenih doživetij. Julija so odprli RG bistro, kjer postrežejo lokalno hrano, pripravljeno na sodoben način, z nakupom propadajočih zgradb so že začeli projektirati butični RG hotel, sodobni muzej vinogradništva, destilarno in delikateso. Naložba bo vredna okoli 5 milijonov evrov. Jurkovičevo ulico želijo zaščititi kot Unescov spomenik naravne in kulturne dediščine, je povedala vodja turizma pri Radgonskih goricah, Martina Ficko:

Martina Ficko, vodja turizma pri Radgonskih goricah

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X