728×90 – glava
728×90 – glava
NOVA DEMENCI PRIJAZNA TOČKA V LENARTU

NOVA DEMENCI PRIJAZNA TOČKA V LENARTU

Lenart je bogatejši za novo Demenci prijazno točko. Domu sv. Lenarta in trgovini Lidl se je pretekli petek, 14. oktobra, pridružil še Zdravstveni dom Lenart.

Zaposleni na tej točki so že pridobili potrebna znanja, med drugim kakšni so znaki demence, kako to bolezen prepoznati, kako komunicirati z obolelo osebo, kako ji pomagati – pa ne samo osebi z demenco, pač pa tudi svojcem oziroma vsem, ki bi želeli o tej bolezni vedeti več. Zdravstveni dom Lenart je sicer vključen v projekt Celovite oskrbe demence v lokalnem okolju. Govori namestnica direktorja za zdravstveno nego v ZD Lenart Klavdija Dvoršak:

Po slavnostni otvoritvi nove Demenci prijazne točke v Lenartu so se zbrani udeležili še predavanja Lenartčanke doc. dr. Milice Gregorič Kramberger, specialistke nevrologije iz Centra za kognitivne motnje na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana. Kot je poudarila, bi se moralo demenco obravnavati enako kot ostale hude bolezni, vendar ima demenca še vedno močno stigmo. Še vedno se je veliko ljudi sramuje. Prav zato so po njenem mnenju takšne točke pomembne – za ozaveščanje ljudi:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X