728×90 – glava
728×90 – glava
V SV. TROJICI POTEKAL ŽE 5. FESTIVAL VIN OSREDNJIH SLOVENSKIH GORIC

V SV. TROJICI POTEKAL ŽE 5. FESTIVAL VIN OSREDNJIH SLOVENSKIH GORIC

Deli

“Skupaj lažje rastemo, skupaj zmoremo več!” je slogan uspešno izvedenega, zdaj že tradicionalnega Festivala vin Osrednjih Slovenskih goric, ki se je odvijal v petek, 21. oktobra, v Frančiškanskem samostanu v občini Sveta Trojica. festival je organiziralo – v sodelovanju z vinogradniškimi društvi – Društvo za razvoj kulture Vincar.

Osrednje Slovenske gorice so čudovita pokrajina z edinstvenimi vini, ki pa še vseh svojih čarov ni pokazala. Z namenom, da ponovno združijo vinogradnike, vinarje in društva vinogradnikov s tega območja, so ponovno izvedli Festival vin Osrednjih Slovenskih goric, letos že peti po vrsti.

Na festivalu se je povezalo vseh šest društev vinogradnikov iz občin Cerkvenjak, Sveta Trojica, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Lenart, Benedikt in Sveta Ana. Letos so kot novost k sodelovanju povabili še nekaj vinogradnikov iz sosednjih občin in tako dokazali, da je povezovanje pomembno – prav vsi, pa so SLOVENSKE GORICE!

Skupaj se je predstavilo 20 vinogradnikov in vinarjev z več kot 60 vzorci različnih vin: družina Breznik, Vinogradništvo Šebart, Vina Kramberger, Vinogradništvo Marjan Fekonja, Gostišče na kmetiji Kaučič, Vinogradništvo Farasin, Vinska klet Klobasa, Društvo vinogradnikov Sveta Trojica, Konrad wine, Vinogradništvo Dvoršak, Vinogradništvo Šenveter, Vinarstvo Hafner, Kmetija družine Senekovič, Trsničarstvo Čeh, Vina Tempus, Vina Fleisinger, Vina Senekovič, Vina Kraner-Plateis, Vinogradništvo Kurnik in Kmetija Najvirt.

Tudi letos je bila lokacija festivala čudovita Frančiškanska klet v Sveti Trojici, ki ni le ena izmed najlepših kleti v Slovenskih goricah, ampak je tudi ena izmed najunikatnejših.

Ob uradnem pričetku festivala je prisotne pozdravil predsednik društva Vincar, Žan Krajnc, besedo dobrodošlice pa sta vsem namenila tudi župan Občine Sveta Trojica David Klobasa in 6. Cerkvenjaška vinska kraljica Tjaša Simonič. Festivala so se udeležili tudi vinski vitezi Slovenskega in Evropskega reda ter sommelierji.

Društvo Vincar se je s posebno gesto zahvalilo vinogradnikom, ki so na 4. festivalu vin leta 2019 podarili penine, ki so počivale v samostanskem vodnjaku. Penine so prispevali Vinska klet Klobasa, Vinarstvo Hafner, Vinogradništvo Šenveter, družina Breznik, Gostišče na kmetiji Kaučič in Konrad Wine. Tudi letos pa so penine potopili v 14-metrski vodnjak, katerega skrivajo zidovi Samostanske vinske kleti. Ob mirnem teku našega življenja bodo zorele penine vinarjev, ki so jih darovali že leta 2019, pridružila pa se je še penina iz Vina Kramberger.

Ob zaključku uradnega dela se je Društvo Vincar iskreno zahvalilo tudi vsem sponzorjem . Veliko zahvalo pa so še posebej namenili predsednikom društev vinogradnikov UE Lenart. In kaj so prejeli? »Želimo vam podariti našo največjo dragocenost. Penino, ki je tri leta, vse od 4. festivala vin Osrednjih Slovenskih goric, počivala na dnu vodnjaka v idealnih pogojih in z odlično kakovostjo,« je povedala Martina Breznik, 4. Cerkvenjaška vinska kraljica in ena izmed pobudnic Festivala vin Osrednjih Slovenskih goric.

Te posebne penine pa so sicer lahko poskusili prav vsi, ki so bili prisotni na festivalu.

Celotno dogajanje so popestrili odlični Slovenskogoriški glasovi, Lotmerški tamburaši in edinstvena Kiara Katan.

Na zdravje do naslednjega Festivala vin Osrednjih Slovenskih goric!

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X