728×90 – glava
728×90 – glava
LOKALNE VOLITVE V SLOVENSKIH GORICAH

LOKALNE VOLITVE V SLOVENSKIH GORICAH

Deli

Na županskih volitvah v osrednjih Slovenskih goricah, v upravni enoti Lenart, v večini primerov volivci ne bodo imeli prav velike izbire. Številni župani namreč nimajo protikandidata, kar pomeni, da zasedajo županske stolčke še za naslednja štiri leta.

V občinah Lenart, Benedikt, Cerkvenjak in Sv. Jurij ostajajo tudi v naslednjem mandatu zdaj aktualni župani, mag. Janez Kramberger, Milan Repič, Marjan Žmavc in Peter Škrlec. Zagotovo bodo novega župana dobili v občini Sv. Ana, kjer se Silvo Slaček za ponovno kandidaturo ni odločil. Kot neodvisna kandidata na volitvah nastopata Martin Breznik in Urban Kolman.

Dve kandidaturi sta bili vloženi tudi v Sv. Trojici, kjer pa se ob aktualnem županu Davidu Klobasi, ki kandidira s podporo Nove Slovenije, v boj podaja tudi Drago Lipič, kandidat Socialnih demokratov. ž

Veliko več je kandidatov za občinske svetnike, ki bodo predstavljali glas svoje volilne enote v novih sestavah občinskih svetov. Tudi zato je zelo pomembno, da gremo na volišča in oddamo svoj glas za ljudi, ki z nami delijo vizijo razvoja kraja in občine.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X