728×90 – glava
728×90 – glava
MARTINOVANJE V HALOZAH ZA PROMOCIJO DESTINACIJE

MARTINOVANJE V HALOZAH ZA PROMOCIJO DESTINACIJE

Deli

Haloške občine Majšperk, Cirkulane Podlehnik, Zavrč in Žetale so že pred dvema letoma pristopile k razvijanju skupne blagovne znamke Haloze. Do sredine leta 2023 pa s smiselnim nadaljevanjem promocijskih aktivnosti turističnih dejavnosti območja Haloze, zaokrožujejo tudi utrjevanje blagovne znamke Visit Haloze. Gre za dva projekta Turistična destinacija Haloze in Promocija turistične destinacije Haloze. Martinovanje v Halozah je eden od skoraj tridesetih aktivnosti, ki so jih pripravili za promocijo destinacije.
Martinovanje v Halozah bo potekalo v času Martinovega tedna od 4. do 6. novembra in od 11. do 13. novembra. K sodelovanju so povabili ponudnike; od kmečkih turizmov, gostiln, kmetij, kleti in pridelovalce lokalnih izdelkov. Miran Senčar iz Turističnega društva Ptujska Gora, ki bdi nad letošnjim Martinovanjem pove, da bodo obiskovalci lahko v času dogodka na več točkah v Halozah uživali ob pečenih kostanjih, moštu in seveda lokalnih dobrotah:

Miran Senčar

Posebnost Martinovanja v Halozah je organiziran avtobusni prevoz na Martinovo, v petek, 11. novembra in v soboto, 12. novembra, v treh različnih terminih, tako da bodo lahko obiskovalci vstopili npr. na Ptuju, se peljali na Ptujsko Goro, se tam zadržali in uživali v haloški kulinariki, čez uro in pol, ko bo mimo pripeljal naslednji avtobus, se bodo lahko premaknili na naslednjo Martinovo točko. Zadnji avtobus bo za obiskovalce na voljo zvečer. Vabljeni, da v okviru Martinovanja v Halozah okušate kulinarične dobrote kot so: kostanji, mošt, vino, haloški sendvič, haloška gibanica, ocvirkovka, domači haloški pridelki, gobova juha, kisla juha z bučnimi žličniki, pečenica z zabeljenim zeljem…

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X