728×90 – glava
728×90 – glava
PROJEKT SLOVENIJA KVAČKA TUDI URADNO VPISAN V GUINNESSOVO KNJIGO REKORDOV

PROJEKT SLOVENIJA KVAČKA TUDI URADNO VPISAN V GUINNESSOVO KNJIGO REKORDOV

Lani je od marca do novembra potekal največji slovenski kvačkarski izziv: zakvačkati 212 grbov vseh slovenskih občin in postaviti nov Guinnessov rekord. Tudi na valovih Radia Slovnske gorice smo ob zaključku projekta poročali, da jim je podvig uspel, je pa njihov dosežek zdaj tudi uradno vpisan med rekorde.

Največji kvačkarski izziv Slovenija kvačka je tako zdaj uradni nosilec naslova Največja zbirka kvačkanih izdelkov. Projekt je združil 211 kvačkaric in enega kvačkarja, za Guinnessov rekord pa so poleg 212 grbov slovenskih občin skvačkali še več kot 1000 drugih izdelkov. Grbi so tako le del novega rekorda.

Projekt so podprle tudi občine, 169 županj in županov je pristopilo k projektu in odkupilo grbe, ki zdaj krasijo občinske stavbe.

Kvačkanju so se seveda pridružile tudi kvačkarice iz Slovenskih goric: za območje UE Lenart je za Benedikt grb kvačkala Vanja Pelc, za Cerkvenjak Irena Gabrovec, za Lenart Suzana Perko, za Sv. Jurij v Slovenskih goricah Lilijana Dvoršak, za Sv. Trojico Andreja Brečko, o svojem grbu in kvačkanju pa je za našo radijsko postajo več povedala Bernarda Potočnik, ki je kvačkala grb za Sveto Ano:

FOTO: Občina Sv. Ana

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X